facebook_pixel
Coronaviruset till trots – E3 2020 fortskrider “i full fart”

Coronaviruset till trots – E3 2020 fortskrider “i full fart”

Under helgen sköts årets upplaga av GDC (Game Developer Conference) upp, detta som ett resultat av att en lång rad stora aktörer dragit sig ur på grund av de rådande coronaoroligheterna. En annan stor spelmässa, E3 2020, kommer dock fortfarande ordnas som planerat, i alla fall just nu.

– Alla övervakar situationen väldigt noggrant, sade en representant för E3-organisatörerna ESA (Entertainment Software Association) till Vice Games. Vi kommer fortsätta vara vaksamma, då våra främsta prioriteringar är hälsan, välbefinnandet och säkerheten för alla våra utställare och besökare. Baserat på vad vi vet just nu fortskrider vi i full fart med E3 2020-planeringen. Utställnings- och registreringsförsäljningen pekar mot en spännande show i juni.

Visst, juni är fortfarande flera månader bort, men något säger oss att det inte kommer bli ESA:s enhälliga beslut om E3 2020 går av stapeln eller inte. Stora aktörer som Electronic Arts, Sony, Microsoft och Epic Games fanns alla bland de som valde att dra sig ur GDC-deltagandet, och om coronasituationen inte blir bättre inom kort skulle det inte förvåna oss om man väljer att stå över E3 också (även om Sony redan har bekräftat att de inte kommer närvara). Lägg därtill ESA:s skadeskjutna rykte (man läckte över 2000 individers personliga uppgifter i fjol) och beslutet att stanna hemma kan komma att fattas relativt enkelt.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar