facebook_pixel
Untitled Goose Game utsågs till årets bästa spel under DICE Awards

Untitled Goose Game utsågs till årets bästa spel under DICE Awards

The Game Awards i all ära. men det närmaste vi kommer Oscarsgalan inom spelbranschen förblir DICE Awards (Design, Innovate, Communicate, Entertain). Sedan 1996 har Academy of Interactive Arts & Sciences-medlemmarna (runt 30 000 stycken) utsett årets bästa spel, och nu har årets vinnare korats.

Resultatet har du redan läst i rubriken, men förbluffar säkert ändå. Untitled Goose Game – det charmanta stealthspelet av indiestudion House House, som Rikard Olsson förärade med betyget 72 procent – utsågs nämligen till årets bästa spel. Men det var ändå Control som tog hem flest individuella priser, med fyra olika utmärkelser (Untitled Goose Game roffade åt sig tre, medan Death Stranding belönades med två).

Den fulla listan över vinnare hittar du här, där vi även noterar Outstanding Achievemnt in Story till Disco Elysium (som toppade vår egna lista), tillsammans med Outstanding Achievement in Game Design till Baba is You.

Här är House Houses tweet om det fina sällskapet man plötsligt finner sig i.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar