facebook_pixel
Tidigare Starbreeze-chef har dömts för grovt insiderbrott

Tidigare Starbreeze-chef har dömts för grovt insiderbrott

I slutet av 2018 hettade det till rejält hos svenska Starbreeze. Efter enorma ekonomiska svårigheter genomförde Ekobrotssmyndigheten en räd hos Stockholmsstudion, eftersom man misstänkte två högt uppsatta chefer för grova insiderbrott (försäljning av aktier innan svårigheterna blev allmänt kända).

Den ene av cheferna, tidigare vd:n Bo Andersson Klint, friades i januari 2019, men nu har den andra icke namngivna chefen fått sin dom (via Di). Enligt åklagarens beräkningar lyckades den tidigare chefen begränsa sina förluster med 1,3 miljoner kronor, vilket nu lett till villkorlig dom och dagsböter, som tillsammans med återvunna tillgångar uppgår till 700 000 kronor.

Samtidigt lever Starbreeze vidare, och trots svidande förluster på grund av företagsrekonstruktion och omorganisation har man ändå kunnat rapportera att sommarens Payday 2-dlc genererade “större intresse och försäljningssiffror än beräknat”. Därför har aktiv utveckling av Payday 2 återupptagits, medan man söker efter en utgivare för Payday 3, som planeras släppas under 2022 eller 2023.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar