facebook_pixel
THQ Nordic-ägarna Embracer Group har köpt upp World War Z-studion

THQ Nordic-ägarna Embracer Group har köpt upp World War Z-studion

I december nåddes vi av budet att THQ Nordic-ägarna Embracer Group hade köpt upp de svenska Little Nightmares-utvecklarna Tarsier Studios. Och nu har man slagit till igen, då vi via Gematsu har fått reda på att Embracer Group nu även har plockat på sig World War Z-utvecklarna Saber Interactive.

World War Z har sålt över tre miljoner exemplar sedan lanseringen förra våren, även om Rikard Olsson ansåg att det Left 4 Dead-doftande zombiespelet var ” så i grunden idéfattigt att det känns poänglöst” (recension). Utöver World War Z ligger Saber Interative även bakom off-road-spelet Spintires: Mudrunner (och uppföljaren Snowrunner, som så sent som igår fick ett spikat releasedatum), och så började man alldeles nyligen jobba med Killing Floor 2, i samspel med co-op-skjutarens ursprungliga skapare Tripwire Interactive.

I Embracer Groups officiella pressrelease kan vi läsa att affären inledningsvis är värld 150 miljoner dollar, en summa som kan växa till 375 miljoner dollar vid “överenskomna milstolpar”. Saber Interactive kommer förbli självständiga inom Embracer Group-organisationen, medan studions grundare och ägare Matthew Karch och Andrey Iones tillsammans kommer bli de näst största aktieägarna inom Embracer Group.

Totalt består Saber Interactive av omkring 590 anställda i dagsläget, spridda över studior i Ryssland, Spanien, Portugal, Vitryssland och Sverige, vid sidan av huvudkontoret i New Jersey, USA.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar