facebook_pixel
The Witcher 3 har dragit in 50 miljoner dollar via Steam sedan hösten 2018

The Witcher 3 har dragit in 50 miljoner dollar via Steam sedan hösten 2018

I slutet av 2018, samtidigt som Epic Games Store öppnade portarna, gick Valve ut med nya villkor för intäktsfördelning på Steam. Inledningsvis tar Valve 30 procent av försäljningsintäkterna för varje spel, för att sedan dra ner andelen till 25 procent (över 10 miljoner dollar intäkter) och 20 procent (50 miljoner).

Nu har CD Projekt Red tagit till Twitter för att meddela att The Witcher 3: Wild Hunt har nått den magiska 50-miljoners-gränsen på Steam (räknat från den 1 oktober 2018, då Valves nya fördelningsvillkor uppenbarligen trädde i kraft) och att man därför kommer få 80 procent av intäkterna för varje sålt exemplar av spelet hädanefter.

The Witcher 3 har med andra ord fortsatt säja finfint sedan premiären våren 2015, speciellt under de senaste månaderna då Netflix-adaptionen av The Witcher-böckerna ledde till en remarkabel popularitetsökning för The Witcher 3 på Steam, med över 85 000 samtidiga spelare kring årsskiftet, tillika de finaste siffrorna sedan lanseringsveckorna för de hyllade expansionerna Hearts of Stone och Blood and Wine.

Här är CD Projekt Reds tweet om den nya The Witcher 3-milstolpen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar