facebook_pixel
Tencent har investerat rejält i Spec Ops: The Line-studion

Tencent har investerat rejält i Spec Ops: The Line-studion

Kinesiska giganten Tencent fortsätter köpa upp delar av spelindustrin. I januari klargjorde man sina intentioner att köpa upp norska Funcom, och nu har man genomfört ännu en tung investering; via Gamesindustry.biz har vi nämligen fått reda på att man ingått ett partnerskap med Yager Development.

Berlin-baserade Yager har inte gjort särskilt mycket väsen av sig de senaste åren. 2017 släppte man rymdsimulatorn Dreadnought via Steam och i fjol rullade man ut onlineskjutaren The Cycle via Epic Games Store (bägge free-to-play-spel), men studions mest kända titel är och förblir Spec Ops: The Line från 2012, ett krigsspel som valde att krossa Call of Duty-drömmen till förmån för en mer realistisk skildring.

Det är oklart exakt hur stor Tencent-investeringen är, men enligt Yagers vd Tim Ulmann kommer man bibehålla “full självständighet”, samtidigt som man kommer kunna “expandera verksamheten rejält, inte bara genom tillgång till Tencents nätverk och resurser, utan även genom den breda industrikunskapen Tencent besitter”.

Yager Development sysselsätter omkring 110 anställda, och har flera icke annonserade projekt i pipelinen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar