facebook_pixel
Taktiska rollspelet Broken Lines släpps nästa vecka

Taktiska rollspelet Broken Lines släpps nästa vecka

I höstas introducerades vi för Porta Plays och Super.coms XCOM- och Darkest Dungeon-doftande Broken Lines, ett berättelsedrivet taktiskt rollspel som utspelas under en alternativ version av andra världskriget. Och nu närmar sig releasen redan med stormsteg, då spelet släpps om exakt en vecka!

Således rullas Broken Lines ut via Steam inkommande tisdag, den 25 februari, och de senaste månaderna har man delat med sig av mängder av utvecklingsdagböcker via Youtube. Du kan se den senaste och sjunde delen här nedan (en intervju med illustratören Peter Snejberg) tillsammans med en storytrailer som släpptes i januari.

Broken Lines kommer bland annat bjuda på “turordningsbaserad planering med samtidiga utföranden”, “varierande karaktärer”, “en roguelike-kampanj med olika narrativa stigar, resurser och permanent död”, “ett moralsystem” (som kan få skräckslagna soldater att fly slagfältet), “en känslomässig berättelse med flera olika slut” samt “autentiska taktiska val”, däribland nedtryckande eld, förstörbara skydd och realistisk ballistik.

Här är den senaste utvecklardagboken och den senaste trailern för Broken Lines.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar