facebook_pixel
Star Renegades – På gång

Star Renegades – På gång

Hur räddar man universum från ondskan? Allt handlar om tajming.

Det här science fiction-rollspelet gör inte direkt världens bästa första intryck. Det börjar med en fantastiskt intetsägande introsekvens om ett rymduppror mot ett ondskefullt imperium. Direkt efter det får vi bedrövlig dialog mellan vår väderbitne hjälte och hans motsträviga robotkompis.

Det tar dock inte lång tid förrän Star Renegades börjar visa sina mer attraktiva sidor. När jag börjar vandra runt i världen så slås jag av dess vackra 2d-estetik. Pixelgrafik kan lätt drunkna i mängden, men tack vare detaljrikedomen och smarta ljuseffekter sticker spelet ut bland sina gelikar.

Det blir ännu bättre när jag stöter på min första turordningsbaserade strid. Animationerna är extremt uttrycksfulla, och attackerna flådiga och dramatiska. Både min grupp rebeller och de hänsynslösa cyborgfienderna får en stor dos personlighet tack vare detta.

Läs också: Path of Exile 2 – På gång

I korthet

Releasedatum

Våren 2020

Utvecklare

Massive Damage

Utgivare

Raw Fury

Webb

Starrenegades.com

Mellan striderna utforskar du en fantastiskt läcker värld.

Smarta bomber

Det är i just striderna som Star Renegades uppvisar sin intelligens. Längst upp på skärmen visas en tidslinje med händelser för den nuvarande omgången. Här kan du se vad fienderna tänker göra, och exakt när de gör det.

Att försöka komma på motdrag varje omgång är en väldigt komplex process. Olika attacker och förmågor påverkar systemet på sina egna vis. Vissa kan avbryta fiendernas attacker och förhindra dem helt, men bara om du hinner slå dem först – så klart. Om inte kanske en annan av dina kompanjoner kan använda en attack som slår tillbaka dem längre bak i kön för att på så sätt skapa en öppning.

Din motståndare kan förstås följa upp med en attack som inte går att avbryta, och då måste du fokusera på defensiva åtgärder. Om din tank kan skydda de klenare karaktärerna så kan resten få iväg några skottsalvor. Kanske kan de lyckas döda någon av de mindre fienderna för att minska eventuell skada.

Bara i det här korta demot framträder en intrikat dans. Det påminner en aning om Into the Breachs strategiska pusslande. Du har alltid all information du behöver, och utmaningen ligger i att välja rätt lösning. Fienderna slår hårt, och tvingar dig att ständigt leta efter bästa möjliga motmedel i spelets nät av sten, sax, påse-mekaniker.

Resultatet är något så ovanligt som ett strategirollspel där varje drag är viktigt. Spamma dina starkaste attacker och du är död på nolltid. Nyckeln till framgång är att veta när du ska försvara, när du ska distrahera och när du ska klippa till.

Läs också: Doom Eternal – mot evigheten och rakt åt helvete 

Robin Valentine

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar