facebook_pixel
Remedy har tre spel under utveckling, inklusive en live service-titel

Remedy har tre spel under utveckling, inklusive en live service-titel

I fjol släppte finska Max Payne-skaparna Remedy Enteratainment sitt Control, ett spektakulärt actionäventyr om att kasta skåp i ansiktet på fula skurkar (recension). Sedan tidigare vet vi också att man utvecklar enspelardelen av koreanska Smilegates Counter-Strike-doftande onlineskjutare Crossfire X.

Utöver Crossfire X ska man dock ha ytterligare två spel i pipelinen (enligt studions kvartalsrapport) inklusive Vanguard (projektnamn), en titel som ämnar “kombinera långsiktiga service-baserade multiplayer-upplevelser med några av Remedys unika features”. Det andra spelet säger man inte ett dyft om, utöver att “projektet går bra”. Således är frågan främst om Sam Lakes “nya berättelse” är Alan Wake 2 eller något helt annat, kanske rentav bakgrundsmaterial för live service-spelet? Den som lever får se, men med tanke på att Control fortfarande är rätt färskt lär vi sannolikt få vänta ett bra tag på verkligt handgriplig information om de nya titlarna.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar