facebook_pixel
Project Nova har lagts ner, men Eve Online-studions fps-drömmar lever vidare

Project Nova har lagts ner, men Eve Online-studions fps-drömmar lever vidare

Hösten 2017 lade de isländska Eve Online-utvecklarna CCP Games ner all VR-utveckling, men lovade samtidigt att man skulle fortsätta fila på den Eve-baserade onlineskjutaren Project Nova. Nu har emellertid det här projektet också lagts ner, även om fps-drömmarna lever vidare med förnyad kraft.

I en kvartalsrapport (via Massively OP) har vi nämligen fått reda på att Project Nova har ersatts av ett helt nytt, ännu mer ambitiöst onlineskjutarprojekt. Det utvecklas av CCP-studion i London (samma team som ansvarade för Project Nova) och pr-chefen George Kellion har förtydligat situationen via Reddit.

– Vi fortsätter utveckla vårt sci-fi-multiplayer-shooter-koncept aktivt, bortom de ursprungliga planerna för vad som tidigare gick under kodnamnet Project Nova. Utvecklingen av detta koncept är nu CCP Londons fulla fokus. Island-baserade Project Nova-medlemmar har flyttats till andra projekt inom vår Reykjavik-studio.

Anledningarna bakom nedläggningen av Project Nova är enligt George Kellion både det dåliga hands-on-mottagandet under 2018, såväl som de ökade ambitionerna, vilka gjorde det logiskt att ändra projektnamnet och hur man refererar till spelet internt. Det lär dock dröja rejält innan vi får reda på mer om det nya projektet, då CCP Games “hellre visar än berättar”, och vill “presentera detta koncept som ett fullfjädrat spel”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar