facebook_pixel
Game Developers Conference 2020 skjuts upp på grund av corona-viruset

Game Developers Conference 2020 skjuts upp på grund av corona-viruset

De senaste veckorna har flera stora aktörer—såsom EA, Sony, Microsoft, och Epic Games—dragit sig ur årets GDC. Samtliga uppgav att oro för corona-viruset som anledning.

Av den anledningen har arrangörerna nu tagit beslutet att helt skjuta upp årets evenemang. Planen är just nu att istället hålla konferensen “i slutet av sommaren” men inga fler detaljer finns att tillgå ännu.

Vad detta innebär för de som planerade att besöka GDC 2020 är förvirrande. GDC kommer att återbetala alla biljettpriser, men det täcker inte kostnaden för hotell och resa som för de flesta är den största ekonomiska smällen. Betalningar kan dessutom dröja mellan 4-6 veckor. För att hjälpa de som drabbats har Gamedev.world startat en insamling som ska försöka täcka de förlorade utgifterna för de som drabbats.

En som köpt biljett delade även följande mail han fått från GDC som intygar att vissa event kommer gå av stapeln, men enbart via Twitch.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar