facebook_pixel
En ny Silent Hill-film är visst på gång, enligt regissören till originalet

En ny Silent Hill-film är visst på gång, enligt regissören till originalet

Bara för några dagar sedan gick rykten att Konami jobbar på två nya Silent Hill-spel efter att serien gått i graven med nedläggningen av Silent Hills för *kollar kalendern* FEM ÅR SEDAN?? Hur som helst, det visar sig att det inte bara är på spelfronten som den ikoniska skräckserien tycks ha vaknat ur sin dvala.

Det verkar nämligen vara så att en tredje film baserad på spelen är under utveckling. Nyheten kommer från en intervju med regissören Christophe Gans som regisserade den första filmen, enkelt kallad Silent Hill, från 2006. I ett snack med franska filmsiten Allociné (och översatt av Rely On Horror) berättar Gans om sina två nästa projekt.

Det första är ytterligare en filmatisering av ett klassiskt skräckspel, nämligen konsolexklusiva Fatal Frame – också känt som Project Zero. Efter det slänger Gans ur sig följande bomb som om det vore ingenting:

– Och vi jobbar också på en ny Silent Hill. Projektet kommer vara förankrat i en småstadsatmosfär som härjas av puritanism. Jag tror det är dags att göra en till.

Som ni märker är det här väldigt lite att gå på. Vi vet inte hur långt in i utveckligen filmen är, eller om den ens fått grönt ljus från någon studio. Ingen aning om vilket spel (om något) den kommer baseras på, eller om det blir en uppföljare till de tidigare två filmerna. Än mindre kan vi säga huruvida filmen ens kommer se dagens ljus – Gans har viss erfarenhet av att få sina spelfilmer nedlagda.

I vilket fall så ska det bli intressant att se hur han kan ta sig an Silent Hill-universumet. Speciellt då 14 år gått efter originalfilmen, som fortfarande klassas som en av de bästa spelfilmatiseringar – även om det inte säger jättemycket.

På tal om spelfilm, varför inte lyssna på avsnittet av vår podcast Spelrum där vi diskuterade just filmer baserade på spel?

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar