facebook_pixel
Billie Eilish pratar om hur Plants vs Zombies inspirerade Bad Guy

Billie Eilish pratar om hur Plants vs Zombies inspirerade Bad Guy

Man kan säga att det går bra för Billie Eilish just nu. 18 år gammal är hon en av de största artisterna i världen just nu, har vunnit flera Grammys, och precis släppt en Bond-låt. Vad har hon att tacka för sin framgång? Tydligen Plants vs Zombies.

I en intervju med Rolling Stone pratar Eilish och hennes kreativa partner samt bror Finneas om skapandet av hennes största hit Bad Guy. Som en av inspirationskällorna nämner hon då soundtracket till Popcaps casualzombiespel. Speciellt spelets huvudtema:

Och Bad Guy, för jämförelse:

Det är kanske inte stämningsläge, men synthriffet som utgör sångens hook är ändå slående likt Plants vs Zombies-melodin. Så likt att flera andra redan har noterat detta och gjort mashups eftersom så klart.

Att Eilish är något av en gamer är för övrigt ingen överraskning. En annan av låtarna på hennes debutalbum är döpt efter och inspirerad av det svenska pusselspelet Ilomilo, för guds skull. Dessutom är hennes mamma skådespelaren Maggie Baird som bland annat gjort röster till Mass Effect-serien och Everquest II. Sicken gamer-familj, ändå.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar