facebook_pixel
Anthem skrotar säsonger till förmån för “substantiella” förändringar

Anthem skrotar säsonger till förmån för “substantiella” förändringar

I slutet av november nåddes vi av rapporter som hävdade att Bioware inte tänker överge sin skamfilade lootskjutare Anthem, utan snarare återuppfinna spelet från grunden. Och nu, lagom till till Anthems ettårsdag den 22 februari, har Bioware bekräftat dessa planer i ett blogginlägg på den egna hemsidan.

Bioware-chefen Casey Hudson – som återvände till studion sommaren 2017 – skriver nämligen att man har skrotat de säsongsbaserade planerna för Anthem, för att istället genomföra mer “substantiella” förändringar.

– Under de kommande månaderna kommer vi fokusera på en mer långsiktig förändring av upplevelsen, med specifikt fokus på en förnyad, grundläggande spelslinga, med klara mål, motiverande utmaningar och progression med meningsfulla belöningar – samtidigt som vi bibehåller det roliga flygandet i en vidsträckt science-fantasy-miljö, skriver Casey Hudson.

– Och för att göra det här ordentligt kommer vi göra något vi hade velat göra mer av under första försöket – ge ett fokuserat team tiden som behövs för att testa och iterera, och fokusera på spelmekaniken först.

Vi ges inte någon specifik tidsram för det här arbetet, men Bioware kommer fortsätta driva den nuvarande versionen av Anthem, tillsammans med regelbundna event, nya föremål i butikerna, och återbesök till tidigare säsongs- och cataclysm-material. Först ut är ett jubileumsevent i slutet av februari.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar