facebook_pixel
22 år efter lanseringen har Grand Prix Legends fått en ny demoversion

22 år efter lanseringen har Grand Prix Legends fått en ny demoversion

En gång i tiden fick jag en fullversion av Grand Prix Legends med en pc-spels-tidning som jag är ganska säker på inte var Svenska PC Gamer. Spelet var både imponerande och avskräckande, då det verkligen var en “simulator” i ordets rätta bemärkelse, och smått omöjligt att spela med något annat än en ratt.

Nu, 22 år senare, har jag fått anledning att försöka hitta den gamla CD-ROM-skivan igen; Grand Prix Legends har nämligen levt vidare i händerna på moddare, vilket nu har resulterat i Grand Prix Legends 2020, en moderniserad version av Papyrus ursprungliga klassiker. Grand Prix Legends 2020 har dessutom fått en spelbar demoversion som du kan ladda ner här, och nedan kan du även kolla in en 12 minuter lång video.

Grand Prix Legends 2020-demon bjuder på 10 bilar (från 1965 till 1971) och fyra banor, närmare bestämt Monza 10k, Road America 1971, Sebring International Raceway 1967 och Zandvoort 1967. Och innan du frågar; nej, fullversionen av Grand Prix Legends kan inte inhandlas via digitala butiker, så om demon ger dig blodad tand måste du tyvärr vända dig till internets mörkare avkrokar (eller stjäla min CD-ROM-skiva, men låt helst bli!).

Här är ovan nämnda Grand Prix Legends 2020-video.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar