facebook_pixel
The Witcher 3 var 10-talets bästa pc-spel enligt Metacritic-användarna

The Witcher 3 var 10-talets bästa pc-spel enligt Metacritic-användarna

2010-talet är till sin ända, vilket på internet firas med mängder av olika topplistor. Så även på Metacritic – världens största sida för sammanställning av betyg för spel, musikalbum, filmer och tv-serier – där användarna nu har utsett 10-talets bästa spel, tillsammans med 2019 års mest framstående titlar.

Playstation-klassikern The Last of Us tog hem förstaplatsen bland 10-talets bästa spel, och följdes av Nintendo-äventyret The Legend of Zelda: Breath of the Wild på plats två och The Witcher 3: Wild Hunt på plats 3, som därmed blev 10-talets bästa pc-spel. Övriga pc-spel på listan är Red Dead Redemption 2 (plats fyra), Mass Effect 2 (plats fem), The Elder Scrolls V: Skyrim (plats sju), Grand Theft Auto 5 (plats nio) samt Dark Souls (plats 10).

2019-listan toppas i sin tur av den japanska duon Resident Evil 2 och Sekiro: Shadows Die Twice, följda av ytterliga pc-titlar på plats fem (Star Wars Jedi: Fallen Order), plats 6 (The Outer Worlds), plats 7 (Control), plats 8 (Devil May Cry 5), plats 11 (Disco Elysium) samt plats 13 (Call of Duty Modern Warfare).

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar