facebook_pixel
The Last of Us-utvecklarna söker pc-erfarna grafikprogrammerare

The Last of Us-utvecklarna söker pc-erfarna grafikprogrammerare

Vad händer hos Sony? Alldeles nyligen tog vi del av trovärdiga rykten som hävdar att Sony-ägda Guerrilla Games tills vidare Playstation-exklusiva actionäventyr Horizion: Zero Dawn är på väg till pc, och nu har vi fått försiktiga tecken på att den största Playstation-elefanten av alla kanske ämnar följa.

Sony-ägda Naughty Dog har nämligen publicerat en ny platsannons, explicit anknuten till kommande The Last of Us Part 2, där man eftersöker grafikprogrammerare. Bland de önskade erfarenheterna hittar vi “erfarenhet av Direct X 12, Vulkan och andra moderna grafik- eller dataprogrammeringsgränssnitt”, samt “programmeringserfarenhet på konsol eller pc” och “genomgående förståelse av nuvarande GPU-arkitekturer” (däribland AMD och Nvidia). Visst, Playstation 4 bär stora likheter med moderna datorer (åtminstone i jämförelse med tidigare Playstation-konsoler) men vem vet vad detta kan leda till i framtiden?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar