facebook_pixel
Tencent vill köpa upp Conan Exiles-utvecklarna Funcom

Tencent vill köpa upp Conan Exiles-utvecklarna Funcom

Kinesiska giganten Tencent äger sedan tidigare större och mindre delar av Riot Games, Epic Games, Supercell, Ubisoft, Paradox Interactive och Frontier Developments. Nu vänder de blicken norrut, mot norska Funcom, som de nu vill köpa upp resterande delar av (Tencent äger sedan tidigare 29 % av Funcoms aktiekapital). Funcom är enligt egen utsago positivt inställda till förslaget.

Du kan läsa Funcoms egna pressrelease här, där vi bland annat påminns om att Tencent för tillfället äger nästan 29 procent av Funcom-aktierna, och att Funcoms styrelse enhälligt bestämt att de kommer rekommendera övriga aktieägare att sälja sina andelar till Tencent (även om det är fritt fram att refusera budet på 17 norska kronor per aktie).

Om affären går igenom, och det lär den nog göra förr eller senare, så finns det inga planerade ändringar för Funcoms ledning, personal eller struktur. Funcom kommer fortsätta stöda äldre onlinespel som Conan Exiles, Secret World Legends, Age of Conan och Anarchy Online, samtidigt som ambitionsnivån för de kommande Dune-spelen “kommer höjas”, med hjälp av omdirigerade resurser från andra initiativ och möjlig ny finansiering.

Tencents aktiehandlande kommer inledas i början av februari.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar