facebook_pixel
Rykte: Konami utvecklar två nya Silent Hill-spel

Rykte: Konami utvecklar två nya Silent Hill-spel

Lite över fem år efter lanseringen av P.T., som var tänkt som en spelbar teaser för ett nytt Silent Hill-spel, verkar det nu som att Konami kommer återuppväcka sin slumrande skräckserie. Enligt AestheticGamer på Twitter ska man nämligen inte bara ha ett, utan två nya Silent Hill-spel under utveckling!

AestheticGamer har tidigare läckt korrekta Capcom-uppgifter, så det är värt att sätta viss vikt vid dennes ord. AestheticGamer säger att Konami tog kontakt med olika studior för två år sedan, i syfte att presentera idéer för två nya Silent Hill-spel; en “mjuk reboot” av serien, samt ett episodiskt äventyrsspel i Telltale/Until Dawn-stil.

Efter att AestheticGamer drog igång rykteskarusellen tog Eurogamer kontakt med Konami i ett försök att få ett officiellt uttalande om uppgifterna. Allt man fick som svar var dock “vi kan inte dela med oss av något vid den här tidpunkten, men vi lyssnar på feedback från kunderna och överväger sätt att erbjuda nästa titel”. Inte ett rakt nej med andra ord, så kanske finns det rejäl substans bakom ryktena ändå? Det är bara att hoppas och tro!

Här är AestheticGames ursprungliga tweet.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar