facebook_pixel
Respawn-chefen Vince Zampella tar över ledarskapet hos Dice LA

Respawn-chefen Vince Zampella tar över ledarskapet hos Dice LA

Respawn Entertainment hade ett framgångsrikt 2019. Apex Legends (recension) och Star Wars Jedi: Fallen Order (recension) lyckades med vad de ville uppnå, vilket har lett till att grundaren Vince Zampella förmodligen känner att studion är trygga händer, och att han därför kan ta sig an nya utmaningar.

Via Los Angeles Times har vi nämligen nåtts av budet att Vince Zampella kommer ta över Dice LA (studion som uppstod i askan av Medal of Honor: Warfighter-utvecklarna Danger Close Games) i syfte att utveckla ett helt nytt spel, utan kopplingar till vare sig Dice i Stockholm eller Respawn Entertainment (även om visst samarbete är att vänta, som brukligt inom Electonric Arts). Zampella säger också att studion “förmodligen” kommer få ett nytt namn, för att poängtera nysatsningen.

I artikeln får vi också reda på att Stig Asmussen, regissören av Star Wars Jedi: Fallen Order, kommer “fortsätta leda en storydriven avdelning hos Respawn” (förmodligen i form av ännu ett Star Wars-spel), och att det fortsatta arbetet med Apex Legends övervakas av Chad Grenier, som jobbade med Zampella hos Infinity Ward när det begav sig. Respawns tredje nuvrande projekt, VR-skjutaren Medal of Honor: Above and Beyond, leds i sin tur av Peter Hirschman, som var med redan under seriens tidigaste dagar.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar