facebook_pixel
Ninja Theory fortsätter utforska psykisk ohälsa med Project: Mara

Ninja Theory fortsätter utforska psykisk ohälsa med Project: Mara

Cambridge-baserade Ninja Theory köptes upp av Microsoft under fjolåret, varpå Senua’s Saga: Hellblade 2 utannonserades i december. Men om du trodde att det skulle leda till att Ninja Theory skulle bli en renodlad AAA-studio har du fel, då man ämnar fortsätta fokusera på småskaliga projekt.

Ninja Theory, som även släpper hjälteskjutaren Bleeding Edge den 24 mars, har nämligen laddat upp en ny Youtube-video kallad för The Dreadnaught Diaries 1, där man rullar ut det nya initiativet Dreadnaught. I korthet handlar det om ett löfte att fortsätta fokusera på småskaliga spel, fördelade över Ninja Theorys 120 anställda, med målet att skapa “livsförändrande konst med spelförändrande teknik”.

Psykisk ohälsa fortsätter ligga Ninja Theory nära hjärtat, och som en del av The Dreadnaught Diaries har man utannonserat Project: Mara, en “experimentell titel som utforskar nya sätt att berätta historier”. Spelet kommer vara en “en verklighetsförankrad representation av mentalt lidande, baserad på verkliga berättelser och ingående forskning, med målet att återskapa mentala fasor så träffsäkert och realistiskt som möjligt”.

Här är den första delen av The Dreadnaught Diaries och teasertrailern för Project: Mara.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar