facebook_pixel
Nej, Valve jobbar inte på Left 4 Dead 3

Nej, Valve jobbar inte på Left 4 Dead 3

Många är vi som gärna skulle vilja se en tredje del i Valves klassiska Left 4 Dead-serie, och alldeles nyligen verkade vi få anledning att hoppas. Men nu har Valve slagit hål i våra drömmar och förkunnat att Left 4 Dead 3 absolut inte är på gång.

Allt härstämmar från ett tweet av HTC Chinas vd Alvin Wang Graylin. Graylin visade upp några bilder som vid första anblick inte verkar innehålla något intressant:

Tittar man närmare ser man dock meningen “Valve HL Alyx/LFD3 will drive consumer and AAA studio interest.” Innebär detta alltså att Valve både jobbade på Half-Life: Alyx och Left 4 Dead 3 samtidigt?! Graylin låter ju onekligen som en karl i rätt position att ha insider-information om sådana saker.

Tyvärr verkar det dock som att Graylin gjort ett misstag. Till IGN säger Valve nämligen att de inte jobbar på något Left 4 Dead-relaterat, varken till VR eller övrigt.

– Vi undersökte tillfälligt några next gen-möjligheter för Left 4 Dead för ett par år sedan, men vi jobbar absolut inte på något L4D-relaterat nu och det har vi inte gjort på många år.

Om det inte är så att Valve blåljuger verkar det alltså som att vi verkligen inte kommer få något Left 4 Dead 3. Som tur är har vi ju Back 4 Blood, den spirituella uppföljaren från originalspelens utvecklare Turtle Rock Studios, att se fram emot!

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar