facebook_pixel
Microsoft “jobbar hårt med E3 2020”, Sony stannar hemma

Microsoft “jobbar hårt med E3 2020”, Sony stannar hemma

I fjol skapade Playstation-makarna Sony stora rubriker när man valde att stå över E3-mässan i Los Angeles, som traditionellt betraktas som en av årets allra största tilldragelser inom spelbranschen. Många trodde (och antog) att man skulle återvända i år, men nu har Sony bekräftat motsatsen.

För Gamesindustry.biz berättar en talesperson nämligen att Sony “inte känner att E3 2020 är rätt arena att fokusera på i år”, och att man därför kommer stanna hemma i år igen, höstens Playstation 5-lansering till trots. Istället kommer man delta i “hundratals kundfokuserade event över hela världen”.

Microsoft-chefen Phil Spencer har å sin sida valt att kontra med att förbinda sig till E3 2020. I en tweet säger han att “vårt team jobbar hårt med E3”, och att “2020 är en milsten på Xbox-teamets resa”. Microsoft släpper, som bekant, alla sina förstapartsspel till pc numera, så deras E3-närvaro är högst relevant för oss datorspelare.

Här är Phil Spencers tweet om E3 2020.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar