facebook_pixel
Metro Exodus får ny expansion den 11 februari

Metro Exodus får ny expansion den 11 februari

Minns du den allra största Epic Games Store-kontroversen, när Metro Exodus (recension) släpptes för nästan exakt ett år sedan? Bara några veckor innan releasen blev spelet nämligen exklusivt för Fortnite-makarnas butik, trots att 4A Games och Deep Silver redan hade förhandssålt spelet via Steam.

Resultatet blev en sorglig sörja av recensionsbombande och bojkottvarningar, som även ledde till att Steam-förköparna fick Steam-versionen av Metro Exodus, även om spelet aldrig officiellt släpptes till plattformen (men förmodligen kommer debutera där under de kommande veckorna, med tanke på att den årslånga Epic-exklusiviteten är på väg mot sitt slut).

Hur som helst; nu har 4A Games och Deep Silver berättat (via Steam, ironiskt nog) att den andra av de två utlovade expansionerna kommer släppas den 11 februari. Den kallas för Sam’s Story, och bjuder på en ny sandlådekarta där spelaren i egenskap av Sam försöker resa genom Vladivostok på väg hem till USA. För att överleva måste han “använda varenda taktik han lärt sig för att överleva, eftersom omgivningarna visar sig vara betydligt knepigare än väntat”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar