facebook_pixel
GTA 4 togs bort från Steam på grund av Games for Windows Live

GTA 4 togs bort från Steam på grund av Games for Windows Live

Under helgen skrev vi om att Grand Theft Auto 4 hastigt och lustigt inte längre kunde inhandlas via Steam (men om du redan äger det så kan du fortfarande ladda ner det). Och nu har Rockstar förklarat varför, och föga förvånande är det Games for Windows Live som ställt till med problem.

Grand Theft Auto 4 skapades ursprungligen för Games for Windows Live-plattformen, sade Rockstar i ett uttalande (via våra internationella kollegor).

– Eftersom Microsoft inte längre stöder Games for Windows Live är det inte längre möjligt att generera nya produktnycklar för att kunna fortsätta sälja den nuvarande versionen av Grand Theft Auto 4. Vi undersöker andra alternativ för att distribuera GTA 4 på pc:n, och kommer dela med oss av ytterligare information så snart vi kan.

Games for Windows Live var populärt när det begav sig (av någon anledning) och användes också i mängder av andra spel, bland annat av Capcom, Bandai Namco, Epic Games, Warner Bros, 2K och Codemasters. Varför det tagit så här länge för Rockstar att agera (eller snarare inte agera) är oklart, men med tanke på att Rockstar Games Launcher numera är en grej lär nog Grand Theft Auto 4 dyka upp åtminstone där inom kort.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar