facebook_pixel
Grand Theft Auto 4 kan inte längre inhandlas via Steam

Grand Theft Auto 4 kan inte längre inhandlas via Steam

Minns du Grand Theft Auto 4? Vi på PC Gamer minns det, inte minst eftersom vi spelade in en podcast i september, där vi diskuterade huruvida Grand Theft Auto 4 fortfarande är världens bästa spel eller inte. Men nu kan det, av ospecificerade anledningar, inte längre inhandlas via Steam.

Om man besöker spelets produktsida på Steam så hittar man nämligen inte längre någon “köp”-knapp, och samma sak gäller för Grand Theft Auto 4: Complete Edition. Däremot kan man fortfarande inhandla de två expansionerna i form Grand Theft Auto: Episodes form Liberty City, vilket får åtminstone mig att tro inga tekniska problem ligger bakom det skedda, och att det istället är den licenserade musiken (som började ställa till med förtret redan våren 2018) som har tvingat Rockstar att stoppa försäljningen av sitt spel.

Om du redan äger Grand Theft Auto 4 på Steam så kan du fortfarande ladda ner och spela det. Steam-koder för spelet säljs dock fortfarande via Humble, och så är konsolversionerna fortsättningsvis tillgängliga via både Xbox– och Playstation-butikerna, så situationen är onekligen väldigt märklig.

PC Games N har bett Rockstar om ett förytligande av ärendet, men har i skrivande stund inte fått svar.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar