facebook_pixel
Finsk folktro möter taktikrollspel i Iron Danger

Finsk folktro möter taktikrollspel i Iron Danger

Iron Danger beskrivs som ett “taktiskt stridsspel med en unik tidsmanipuleringsmekanism”, som torde säkerställa att Action Squad Studios verk särskiljer sig från resten av de isometriska rollspelen på marknaden. Därtill tar titeln inspiration av nordisk mytologi, vilket alltid är trevligt för oss nordbor.

Striderna kommer “blanda det taktiska djupet hos omgångsbaserade spel med de spännande striderna från realtidsspel”. De demonstreras i trailern här nedan, som även avslöjar det numera spikade lanseringsdatumet, onsdagen den 25 mars. Därtill kommer Iron Danger också bjuda på “väldigt interaktiva miljöer”, “en steampunk-fantasy-värld befolkad av invånare inspirerade av finsk folktro” (spelets centrala stad heter Kalevala), “episka bossar”, “ingen grinding” och “över 15 timmar speltid”. Du kan läsa mer om Iron Danger på dess Steam-sida.

Här är den nya trailern för Iron Danger.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar