facebook_pixel
Fanutvecklade Morrowind-remaken Skywind visar upp sig på nytt

Fanutvecklade Morrowind-remaken Skywind visar upp sig på nytt

I mars 2017 tog vi en tittSkywind, den fanutvecklade Morrowind-remaken som portar Bethesdas rollspelsklassiker till The Elder Scrolls V: Skyrim-motorn, och mer därtill. Och nu har vi äntligen fått en ny utvecklardagbok som visar upp utvecklingsteamets framsteg med projektet under 2019.

Bland annat får vi reda på att “nästan alla assets för miljöerna” är färdigställda, så landskapsteamet har numera gått vidare till att designa om miljöerna, för att göra dem mer spännande att utforska, med nya grafiska effekter såsom gräs, väder och högupplösta texturer. Därtill väntar “majoriteten av Skywinds grottor och interiörer” på att “testas, fastställas och förbättras”, inklusive nya fiendemöten, mekaniker och hemligheter.

Man har även jobbat en hel del med ljudet, som bland annat låter dig höra den nuvarande väderleken även när du är inomhus, och världen kommer kännas mer levande tack vare npc:er med dagliga rutiner, levandegjorda av röstskådespeleri från över 200 olika personer. Videon igenom efterlyser Skywind-teamet hjälp med det kvarvarande arbetet, så om det låter intressant kan du ta en titt bland positionerna här.

Här är den nya utvecklardagboken för Skywind.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar