facebook_pixel
Dota Underlords lämnar early access i februari

Dota Underlords lämnar early access i februari

I somras bekantade vi oss med Dota Underlords, då Valves egna tolkning av Dota 2-modden Dota Auto Chess lanserades i early access via Steam. Succén var till en början omedelbar (dubbelt så många spelare som Valves kortspel Artifact hade som mest) men sedan dess har populariteten avtagit rejält.

Tidigare den här veckan rapporterade nämligen våra internationella kollegor att Dota Underlords spelarantal sjunkit med över 90 procent(!), från över 200 000 samtidiga spelare i juni till den senaste månadens toppnotering på drygt 16 000. Dota Underlords sitter trots detta på ett “mestadels positivt” användaromdöme på Steam just nu, så spelarna verkar inte vara överdrivet missnöjda. Valve känner sig ändå manade att ta till den stora nyhetssläggan; man har nämligen annonserat att endast en uppdatering för Dota Underlords återstår innan spelet lämnar early access i slutet av februari och den första officiella säsongen inleds, i hopp om att nå en bredare publik. Huruvida man lyckas vända den nedåtgående trenden återstår att se.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar