facebook_pixel
Vampire: The Masquerade Coteries of New York – Recension

Vampire: The Masquerade Coteries of New York – Recension

Den interaktiva novellen Vampire: The Masquerade – Coteries of New York får inte blodet att pumpa snabbare.

Det är lika bra att säga det direkt. Vampire: The Masquerade – Coteries of New York kan inte stilla hungern efter Bloodlines 2. Om något gör det bara blodtörsten större, för den här interaktiva berättelsen hade behövt en järninjektion. Det är en välskriven, men i slutänden bagatellartad, historia.

Den som hoppas slippa småaktighet och politiskt rävspel i livet efter detta lär bli besviken. I alla fall i den klassiska rollspelsvärlden World of Darkness, där Vampire the Masquerade utspelar sig.

Du ikläder dig rollen som en av tre olika karaktärer. Beroende på vilken du väljer så kommer du att tillhöra en specifik vampyrklan. Men oavsett om du vill vara en anarkistisk brujah, en makthungrig ventrue eller en empatisk (och manipulativ) torerador, så utvecklar sig intrigen ungefär likadant.

Läs också: The Wolf Among Us återuppstår från de döda

I korthet:

Vad är det?

En interaktiv berättelse om ränksmidande vampyrer i New York.

Utvecklare

Draw Distance

Utgivare

Draw Distance

Webb

Drawdistance.dev

Cirkapris

200kr

PEGI

16

Spelat på

Intel Core i5 7600k

GTX 1070

16 GB RAM

Kolla även in

Vampyr

Vampyrernas svar på Big Lebowski.

Vampyrer suger?

Berättelsen inleds med att du blir biten. Camarillan, som upprätthåller någon sorts vampyrlag, dömer dig till döden (den slutgiltiga döden, för du är redan död). Det krävs tillåtelse från dem för att få omvända en ny vampyr. Faktum är att vampyrerna är rätt pigga på dödsstraffet överlag, så det gäller att hålla huggtänderna rätt i munnen när du navigerar den här ofta mörka och galghumoristiska världen.

Du räddas dock av en mystisk kvinna som ser dig som en bricka i ett politiskt spel. Exakt vad detta går ut på får du inte veta, så klart. Istället skickas du ut för att skaffa allierade bland olika framträdande vampyrer i New York.

Resultatet är ett mysterium som egentligen inte rör sig framåt alls, förrän det plötsliga och otillfredsställande slutet. Fram till dess är det mest episodiska små historier där du löser mord, jagar bort nyfikna journalister och blir inblandad i internet-dispyter. Det är bitvis underhållande, men också ganska långrandigt. Och du har i regel har minimal inverkan på det som händer. Välskrivet, för all del. Men tomt.

Ett annat problem är att Coteries of New York i princip kräver att du spelar det flera gånger för att få ut allt av berättelsen. Men eftersom det inte finns särskilt mycket substans här, så är det inte värt att gneta sig igenom all tradig upprepning.

Om du bara vill ha en stunds atmosfärisk men lättglömd vampyr-fiktion så kan spelet vara värt en titt. För den som är nyfiken på World of Darkness-världen är det dock garanterat en bättre introduktion att rota fram gamla Bloodlines, eller läsa Vampire: The Masquerade-regelböckerna.

Läs också: Hårdvarutester – chassi, router och mycket annat

Sophie räddar dig från att dö en andra och sista gång.

Vampire: The Masquerade Coteries of New York – Recension Reviewed by - .
3

Utslag

60%
60%
En interaktiv berättelse med brist på både givande interaktivitet och spännande intrig.

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar