facebook_pixel
THQ Nordic-ägarna har köpt upp Little Nightmares-utvecklarna

THQ Nordic-ägarna har köpt upp Little Nightmares-utvecklarna

Svenska Tarsier Studios mysrysliga plattformsspel Little Nightmares släpps våren 2017, men vår recensent Charlie Mårtensson var inte alltför imponerad, och nöjde sig med att dela ut betyget 68 procent. En uppföljare utannonserades ändå i augusti, återigen tillsammans med Bandai Namco.

Little Nightmares 2 kommer ändock förmodligen bli det sista samarbetet mellan Tarsier Studios och Bandai Namco, för nu har THQ Nordic-, Koch Media- och Coffee Stain-ägarna Embracer Group köpt upp studion för 99 miljoner kronor, varav 11 miljoner består av “b-aktier” (via Gamesindustry.biz).

Avtalet inkluderar samtliga 65 nuvarande Tarsier Studios-anställda, och ger Embracer Group alla varumärkesrättigheter, även om Little Nightmares fortfarande ägs av Bandai Namco, medan Nintendo äger det komiska co-op-spelet Stretchers. Tarsiers VR-pussespel Statik ägs dock numera av Embracer Group

Tarsier Studios kommer “förbli självständiga” inom Goodbye Kansas Game Invest (som THQ Nordic plockade på sig tidigare i år) och kommer börja jobba på nya varumärken så fort som man är klara med pågående projekt, inklusive Little Nightmares 2 för Bandai Namcos räkning.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar