facebook_pixel
Starbreezes företagsrekonstruktion är över med lyckligt slut

Starbreezes företagsrekonstruktion är över med lyckligt slut

Efter ett mycket turbulent år för Starbreeze har företaget till slut lite goda nyheter att meddela. Efter en lång företagsrekonstruktion som påbörjades 3e december förra året har processen avklarats med ett lyckligt slut.

Starbreeze avslöjar nyheten i ett pressmeddelande som berättar att ackordsförslaget fastslagits i Stockholms Tingsrätt vilket innebär att företaget kan fortsätta verka. Givetvis är det ännu inte helt på lugnt vatten då vidare rekonstruktion krävs, men det verkar åtminstone som att den svenska studion kommer att leva ytterligare en tid framöver.

Företagets tillförordnade vd Mikael Nermark uttalar sig som följer:

– Det har varit en mödosam resa för hela bolaget under de senaste tolv månaderna, men vi är fantastiskt nöjda att ha fått borgenärernas förtroende där våra skulder nu till största del är långfristiga och återbetalas inom fem år. Vi har lyckats positionerat bolaget i ett läge där vi med större lugn kan blicka framåt och fokusera på kärnverksamheten – att skapa spel med Payday i främsta rummet.

Just Payday 3 nämns som en stor prioritering för företaget, vilket inte är konstigt då det är deras tvivelsutan starkaste varumärke. Sedan tidigare vet vi att de satsade på ett släpp under 2022 eller 2023, så gissningsvis är det fortfarande planen.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar