facebook_pixel
Star Citizen har samlat in över 250 miljoner dollar

Star Citizen har samlat in över 250 miljoner dollar

Vi har skrivit om Chris Roberts mastodontprojekt Star Citizen otaliga gånger på dessa sidor tidigare, och aldrig slutat fascineras över den ekonomiska framgångsssagan, som hittills inte resulterat i ett “färdigt” spel. Och nu har ännu en mäktig målstoplpe nåtts av Robers Space Industries.

studions hemsida kan vi nämligen numera läsa att Star Citizen har skramlat ihop över 250 miljoner dollar av nästan 2 och en halv miljoner donatörer. Därtill var den gångna månaden, november, den mest framgångsrika hittills sett till insamlad utvecklingsbudget, då man lyckades roffa åt sig hela nio miljoner dollar av de drömmande anhängarna (förmodligen främst tack vare att faneventet Citizencon ägde rum i november). Allt det här betyder att Star Citizen nu har samlat ihop en utvecklingsbudget i klass med Grand Theft Auto 5.

Den här månaden kommer Star Citizen få en ny planet kallad för Microtech, döpt efter företaget som äger den, och nästa år kommer det nya fps-läget Theatres of War debutera, där 20 spelare gör upp mot 20 andra i onlinestrider. Samtidigt är enspelarkampanjen Squadron 42 ännu inte klar (featuring Mark Hamill) men den nuvarande vägkartan vittnar faktiskt om att man är en bra bit på vägen. Nästa år, kanske?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar