facebook_pixel
Rune 2-utgivarna stämmer Human Head Studios

Rune 2-utgivarna stämmer Human Head Studios

Rune 2-lanseringen i mitten av november var en konstig sådan; spelet utvecklades av Human Head Studios, som en dag efter lanseringen lades ner, bara för att omedelbart återuppstå som Bethesda-ägda Roundhouse Studios. Rune 2-utgivarna varslades inte om något av detta, och har nu vidtagit åtgärder.

Eftersom dramat utspelas i USA har Ragnarok givetvis valt att försöka stämma Human Head Studios, och du kan läsa hela stämningsansökan här. Ragnarok har även författat ett meddelande på det officiella Rune 2-forumet, där de säger att “vi älskar det här spelet och kommer fortsätta stöda det”, och att man just nu försöker få loss källkoden och alla art assets av Human Head Studios (som Ragnarok har betalat för), hittills utan framgångar.

Human Head Studios vägrar också utveckla avtalat dlc, och så påstår Ragnarok att studion även har “laddat upp och försökt lansera en förändrad, icke godkänd version av Rune 2 till Epic Games Store”. En rejäl soppa med andra ord, och om Ragnarok inte återfår källkoden och alla art assets de anser sig ha rätt till ämnar de försöka få loss åtminstone 100 miljoner dollar i kompensationer. Bethesda är tills vidare helt tysta i ärendet.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar