facebook_pixel
Riot Games inleder samarbeten med tredjepartsutvecklare

Riot Games inleder samarbeten med tredjepartsutvecklare

I mitten av oktober tappade League of Legends-utvecklarna Riot Games förståndet fullständigt, då de annonserade inte bara ett eller två, utan hela fem nya spel samtidigt. Och nu har det visat sig att storhetsvansinnet inte tar slut där, då man nu har dragit igång det nya projektet Riot Forge.

Du kan läsa mer om Riot Forge på den nyöppnade hemsidan, men i korthet rör det sig om en ny Riot Games-avdelning, som kommer agera utgivare för nya spel av tredjepartsutvecklare med fokus på att expandera League of Legends-universumet. Dessa spel kommer vara “slutförbara” enligt FAQ:en, en term som Riot Games Bret Forbus har preciserat på Twitter, till “enspelar- och storydrivna spel” i League-universumet Runeterra.

Flera spel ska redan vara under utveckling hos Riot Forge, även om vi inte vet destomer om dem i dagsläget, inklusive vilka studior som jobbar med dem. Tanken är att spelen tids nog ska komplettera kvintetten som presenterades i oktober, så vi räknar med att de inte kommer trampa varandra på tårna alltför mycket.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar