facebook_pixel
PUBG har sålt 10 miljoner exemplar de senaste 18 månaderna

PUBG har sålt 10 miljoner exemplar de senaste 18 månaderna

PUBG totalägde den tidiga battle royale-boomen under 2017, men har sedan dess fått se sig passerat av både Fortnite och Apex Legends sett till det allmänna intresset. Spelet fortsätter dock prestera alldeles utmärkt, och har sålt ytterligare 10 miljoner exemplar de senaste 18 månaderna.

Industrivetaren Daniel Ahmad på Twitter säger att den totala försäljningen av pc- och konsolversionerna av Playerunknown’s Battelgrounds numera uppgår till 60 miljoner exemplar, siffror som PC Games N jämfört med tidigare rapporter för att komma fram till ökningen på 10 miljoner.

PUBG Mobile, som är gratis att spela, fortsätter också vara en rejäl kassako med 600 miljoner nedladdningar och nästan 1 miljard dollar i intäkter, den kinesiska marknaden icke medräknad. PUBG är även fortsättningsvis ett av de största spelen på Steam med omkring 600 000 samtidiga spelare som dagens toppnotering, även om både Counter-Strike: Global Offensive och Dota 2 numera är i stort sett likvärdiga sett till spelarintresset.

Här är Daniel Ahmads tweet om den nya försäljningsmilstolpen för PUBG.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar