facebook_pixel
Phoenix Point har försenats till Microsoft Store

Phoenix Point har försenats till Microsoft Store

I tisdags släpptes XCOM-utmanaren Phoenix Point till Epic Games Store (du har väl inte missat lanseringstrailern?) och enligt uppgift recensionsspelar Jocke Kilman just nu för fulla muggar, i syfte att leverera ett omdöme under helgen (ingen press). Men Microsoft Store-kunder tvingas vänta.

Måhända inte särskilt anmärkningsvärt (vem köper spel från Microsoft Store egentligen?) men eftersom Xbox Game Pass for PC numera är en väldigt attraktiv grej (som inkluderar Phoenix Point) är det ändå värt att lyfta fram, speciellt eftersom utvecklarna Snapshot Games inte ens kan säga när spelet kommer släppas i dagsläget.

– Faktum är att vi tappade bollen, skriver Snapshot Games på det egna forumet. Vi var oerhört upptagna med att få spelet klart, och hade bristande erfarenhet av Game Pass och Microsoft Store, så vi hade helt enkelt inte förberett grundjobbet tillräckligt noga för att lansera spelet på dessa plattformar i tid.

– Jämfört med andra plattformar vi är på har dessa plattformar ett antal reservationer, från certifiering av Microsoft till juridisk dokumentgranskning. Emedan dessa saker mestadels är slutförda nu, har de även gett upphov till ett antal nya förseningar.

Uppenbarligen har Snapshot Games inte kunnat göra allt innehåll från Epic Games Store-versionen tillgängligt i Microsoft Store-versionen, och spelet kommer inte lanseras innan allt detta har lösts, vilket kan ta “några dagar eller upp till en vecka”. Läxan lärd tills nästa gång? Vi hoppas det.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar