facebook_pixel
Pathfinder: Wrath of the Righteous har annonserats

Pathfinder: Wrath of the Righteous har annonserats

Owlcat Games rollspel Pathfinder: Kingmaker släpptes förra hösten. Det förärades betyget 75 procent av Jocke Kilman, tillsammans med omdömet “lätt att fastna för trots en hel del uppenbara brister”. Och nu har den indirekta uppföljaren Pathfinder: Wrath of the Righteous avslöjats!

Du kan läsa mer om spelet hos våra internationella kollegor, men i korthet siktar Owlcat Games på att släppa ett “långt mer polerat spel”, med spelarval som interagerar med varandra på mer logiska sätt. Ändamålet till ära har man skapat nya verktyg, som “följer hela beslutsträdet för att säkerställa att alla grenar adresseras ordentligt”.

Wrath of the Righteous kommer även migrera till en annan del av Golarion, närmare bestämt Worldwound, ett demonbelägrat ödemarkslandskap med en mörkare ton, där en reva till underjorden har öppnats. Spelare som är bekanta med penna-och-papper-rollspelet med samma namn kommer stöta på en del bekanta karaktärer och händelser, tillsammans med en hel del nya. Vi kan vänta oss en ny ras och åtminstone två nya klasser (Witch och Oracle) tillsammans med den “mytiska progressionen” från förlagan, som tillåter ytterligare variationer.

Slutligen ämnar Owlcat Games också “behålla de bästa delarna av blandningen mellan strategi och rollspel”, samtidigt som man gör det “lite djupare och bättre förankrat i kärnupplevelsen”, även berättelsemässigt. Det låter onekligen som att man kommer få ett litet rike eller motsvarande att styra och ställa över i det här spelet också.

Pathfinder: Wrath of the Righteous har inget lanseringsfönster, men väl en hemsida med ett nyhetsbrev.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar