facebook_pixel
Kalypso har grundat ny studio med fokus på Commandos

Kalypso har grundat ny studio med fokus på Commandos

I somras fick vi reda på att Kalypso hade köpt rättigheterna till samtliga av Pyro Studios varumärken, däribland Commandos, Imperial Glory och Praetorians. Nyversioner av Commandos 2 och Praetorians väntar den 24 januari, men de framtida planerna är betydligt mer storslagna än så.

Via Kalypsos hemsida får vi nämligen reda på att man grundat den nya studion Kalypso Studio Frankfurt (i Frankfurt). Man anställer just nu personal för fem viktiga positioner (däribland Game Design Director) i syfte att jobba på “en helt ny del av den välkända Commandos-serien för pc och nästa generations konsoler”. Jürgen Reußwig, nyutnämnd studiochef, hade följande att säga om ärendet (via Rock Paper Shotgun)

– Vi ämnar utveckla en verkligt värdig efterträdare till Commandos, designad för både pc och konsoler med samtidig lansering över hela världen. På ett personligt plan kunde jag inte vara mer stolt över att få jobba med en verklig ikon inom strategispelande, och jag ser fram emot att läsa jobbansökningar från båda nya och erfarna utvecklare, som delar vår passion för serien.

Här är sommarens Gamescom-trailer för Commandos 2 HD Remaster.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar