facebook_pixel
Assassin’s Creed-skaparen: “Vissa recensenter spelade inte mitt spel”

Assassin’s Creed-skaparen: “Vissa recensenter spelade inte mitt spel”

För några månader sedan släpptes Ancestors: The Humankind Odyssey, det nya överlevnadsspelet av Assassin’s Creed-skaparen Patrice Désilets och hans studio Panache Digital Games. Jocke Kilman recenserade för vår räkning, och delade ut betyget 58 procent tillsammans med omdömet “frustrerande”.

Liknande omdömen har levererats av andra publikationer, och eftersom Patrice Désilets är van vid att hans spel ska föräras betydligt högre betyg än så påstår han att vissa Ancestors-recensenter inte spelade hans spel.

– Vi vet med säkerhet att vissa recensenter faktiskt inte spelade spelet, berättade Patrice Désilets för besökare under Reboot Develop Red (via Gamesindustry.biz). Det är en del av vår industri – de måste recensera spel, och de har 15 av dem som de måste recensera på en vecka, och ibland har de inte tid. Och eftersom Ancestors är så annorlunda sade några av dem bara “urk, jag har inte tid för det här”.

Désilets tillade dessutom att vissa recensenter “hittade på element” (man kan inte rida hästar fast en recensent påstod det) och insisterade att konceptet behöver “en timme, kanske två” för att förstås. Dessa anklagelser låter onekligen oroväckande, så kanske ligger det något i det som Patrice Désilets säger, trots allt?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar