facebook_pixel
Valve verkar jobba på en Stadia-doftande streaming-tjänst för Steam

Valve verkar jobba på en Stadia-doftande streaming-tjänst för Steam

Stadia, Googles streamingservice för datorspel, kommer debutera om två veckor, den 19 november. Huruvida marknaden är redo återstår att se, men Valve verkar av allt att döma vara övertygade om att så är fallet, då nya kodrön antyder en Stadia-liknande streaming-tjänst för Steam.

Nyheterna har nått oss via Steam Database på Twitter, som länkar till github, där någon har laddat upp påstådd Steam-kod som bland annat nämner “SignLatestCloudGamingAddendum( returnURL )” och textrutorna “You must agree to the terms in the Steam Cloud Gaming Addendum before continuing” samt “‘Thank you for signing the latest Steam Cloud Gaming Addendum”. Spännande saker, som antyder att tjänsten är långt framskriden.

Det här behöver givetvis inte betyda något i detta nu, men ligger i linje med Valves senaste förehavanden, då även Steam Remote Play Together kretsar kring strömmande av spelskärmar mellan olika datorer.

Här är Steam Databases tweet om de nya rönen i Steams källkod.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar