facebook_pixel
Valve har tagit bort ett tusental spel från Steam

Valve har tagit bort ett tusental spel från Steam

Det är vida känt att Valve accepterar i stort sett vilka spel som helst på Steam nu för tiden, men ändå har man under det senaste dygnet tagit ner ett tusental spel från onlinebutiken, varav många dessutom är kopplade till samma utgivare, det vill säga ryska Dagestan Technology.

De berörda spelen finns listade hos Steam Tools, och består främst (eller nästintill uteslutande) av obskyra spel från vitt skilda genrer, utan uppenbara kopplingar. Spelutvecklaren Alexandra Frock på Twitter upptäckte dock att ovan nämnda ryska utgivare har gott om fingrar i smeten, även om de går under mängder av olika namn.

Valve kommenterade ärendet för våra internationella kollegor, och sade att de “nyligen upptäckte en handfull partners som missbrukade Steamworks-verktygen”. De nämnde inga mer specifika detaljer än så, men det verkar stå klart att härvan inkluderar fler utgivare än Dagestan Technology, baserat på Valves uttalande.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar