facebook_pixel
Stadia-versionen av Grid får lopp med 40 bilar

Stadia-versionen av Grid får lopp med 40 bilar

För drygt en månad sedan släpptes Grid, det nya racingspelet av genremästarna Codemasters. Undertecknad delade ut betyget 86 procent i vår recension, om än med en rejäl brasklapp för spelets onlineläge, som fortfarande behöver en hel del omsorg innan det kan börja leva upp på allvar.

Jag har nämligen försökt spela Grid online från och till de senaste veckorna, men har fortfarande (fortfarande!) inte lyckas hitta ett enda fullsatt lopp, det vill säga med 16 mänskliga spelare. Detta eftersom Codemasters av någon märklig anledning enbart låter spelare ansluta till mästerskap som ännu inte har inletts, och man kan inte heller skapa lobbyn med specifika discipliner, eller få en lista över pågående sessioner.

Därför tycker jag att det är lite märkligt att Mark Green, development director för Grid hos Codemasters, tagit tillfället i akt i en intervju med Wccftech, för att skryta med ett nytt spelläge med 40 bilar i varje lopp för den kommande Stadia-versionen av Grid (som inte ingår i lanseringslineupen, men kommer släppas innan årsskiftet).

– Området med den kanske största skillnaden var streamingen, men även Stadias förmåga att prata med andra Stadia-enheter så kvickt har transformerat en del idéer kring multiplayer – till exempel i utvecklingen av ett nytt läge för Grid på Stadia, som har 40 bilar på banan samtidigt, något som inte är möjligt med annan hårdvara.

Det här låter mer som pr-fluff än något annat i mina öron (vi har battle royale-skjutare med 100 spelare på pc:n, varför skulle då racingspel med 40 bilar vara omöjligt?), och Green tillägger också att man “förmodligen” enbart skrapar på ytan av vad Stadia är kapabel till med dylika spellägen.

Google Stadia går live den 19 november.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar