facebook_pixel
Overwatch-regissören vill att Blitzchungs straff ska “förkortas eller elimineras”

Overwatch-regissören vill att Blitzchungs straff ska “förkortas eller elimineras”

Du kan dansen vid det här laget: Hearthstone-spelaren Blitchzung uttryckte sitt stöd för Hong Kong under en turneringsintervju, varpå han blev avstängd och fråntagen sina prispengar. Ett litet tag senare fick han pengarna tillbaka och avstängningen förkortad till sex månader (istället för ett år).

Blizzard gjorde minsta möjliga för be om ursäkt under Blizzcon, men den förkortade avstängningen av Blitchzung kvarstår fortfarande (och de två kommentatorerna som också stängdes av). Nu har Blizzard fått kritik inifrån de egna leden, och det är ingen mindre än Overwatch-regissören Jeff Kaplan – tillika studions kanske allra främsta galjonsfigur idag – som har tagit till överraskande rättframma ord i en intervju med Washington Post.

– Jag kände mig lättad när de förkortade hans avstängning. Och jag tycker att avstängningen borde förkortas ytterligare eller elimineras helt. Men det är bara jag.

– Jag är självklart en stor supporter av yttrandefrihet; det är något som är väldigt viktigt för mig. Det här drabbade mig på ett personligt plan. Jag tycker att straffet var alltför hårt, och jag blev enormt lättad när de gav honom pengarna tillbaka. Jag anser att det är oerhört viktigt.

Kaplan säger också att beslutet angående straffet fattades “alldeles för kvickt”, och kom som en chock. Han och största delen av Overwatch-teamet visste inte ens om straffet innan artiklar om ämnet började dyka upp på internet, och normalt sett tar det “fyra eller fem dagar” för den här typen av beslut att fattas, och medlemmar av Overwatch-teamet brukar dessutom oftast vara involverade i processen. Kaplan vill ändå klargöra att han inte talar för hela Overwatch-teamet, och att det finns “många olika reaktioner bland oss”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar