facebook_pixel
Obsidian är tveksamma till Pillars of Eternity 3

Obsidian är tveksamma till Pillars of Eternity 3

Våren 2018 släpptes Obsidian Entertainments Pillars of Eternity 2: Deadfire, ett isometriskt rollspel som hyllades sönder och samman av många, däribland redaktionens egna trähatt Jocke Kilman (som delade ut massiva 92 procent i vår recension). Ändå är en uppföljare tveksam.

Josh Sawyer, design director hos Obsidian, svarade nämligen på frågan “kommer det ett Pillars 3?” på Tumblr, och hans kommentarer är nedslående; Sawyer säger att Deadfire sålde “relativt dåligt”, och att man ännu inte är riktigt säkra på varför. Därför kommer Obsidian behöva “återundersöka hela formatet för spelet” om en uppföljare någonsin ska bli av, men eftersom Sawyer inte är säker på exakt vad som måste ändras så är han fortfarande “tveksam” till att regissera en uppföljare. Han säger att han skulle behöva “gissa sig till problemen och hur man åtgärdar dem”, vilket inte låter som en särskilt givande eller hälsosam kreativ process.

Samtidigt har Take-Two sagt att Obsidians nyaste rollspel The Outer Worlds (recension) “vida överstiger försäljningsförväntningarna”, så kanske nästa Pillars mitt i allt blir ett spel i Skyrim-stuk? Vi bör dock även ha i åtanke att Microsoft numera äger Obsidian,Pillars-seriens fortsättning avgörs sannolikt på högre ort.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar