facebook_pixel
Nästa World of Warcraft-expansion tar oss till efterlivet

Nästa World of Warcraft-expansion tar oss till efterlivet

Ni minns hur det var att dö i World of Warcraft (kanske fortfarande är, jag har ingen aning) när man var tvungen att springa tillbaka till sitt lik genom en blek limbo-dimension? I World of Warcraft: Shadowlands, expansionen som Blizzad presenterade igår kväll, kommer vi få resa dit på allvar.

Shadowlands enar nämligen Azeroths raser i kampen mot en ny gemensam fiende, de äldre gudarna och deras onda mästare Void Lords – detta efter att Sylvana har tagit Lich Kings krona som sin egen, och rivit upp skyarna för att föra samman Azeroth med dödsriket Shadowlands (antingen avsiktigt eller oavsiktligt, det är lite oklart).

Detta resulterar till stora delar i det gamla vanliga; spelarna ges tillgång till en rad nya quest-zoner, raider och grottor att ränna runt i, men den här gågnen kan man välja en Covenant, och därigenom alliera sig med de olika fraktionerna som kallar Shadowlands sitt hem, däribland Valkyr. “Shadowlands är en expansion byggd kring val”, sade Ion Hazzikostas, game director för World of Warcraft, under Blizzcon-presentationen. Shadowlands endgame kommer även “inspireras av roguelike” med tornet Torghast, som låter spelare utforska ständigt föränderliga omgivningar, på egen hand eller tillsammans med upp till fyra vänner.

I och med Shadowlands kommer Blizzards också genomföra en “level squish”, som tar max level-spelare ner till nivå 50 (istället för nuvarande 120), för att sedan låta dem levla upp till 60 igen under Shadowlands gång. I och med detta kommer också spelares nya karaktärer få inleda sina äventyr i en helt ny zon, och därefter, när de har nått level 10, välja vilken av de tidigare expansionerna de vill spela för att ta sig till nivå 50 – detta för att spelare ska kunna avnjuta expansionernas fullständiga innehåll utan att behöva oroa sig över att levla för snabbt.

World of Warcraft: Shadowlands släpps nästa år. Här är två trailrar.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar