facebook_pixel
Moddare återskapar alfaversion av Half-Life

Moddare återskapar alfaversion av Half-Life

Att Half-Life gick igenom dramatiska förändringar inför lanseringen 1998 är vid det här laget allmän information, men nu kan du uppleva spelet som kunde ha varit på egen hand. Typ, i alla fall, då In Deep är ny Half-Life-modd som återskapar alfaversionen av Half-Life från 1997, med några justeringar.

Närmare bestämt har In Deep Developers (som utvecklarna originellt nog kallar sig) justerat den ursprungliga alfaversionen genom att simplifiera några av de mer invecklade pusslen, och göra så att striderna känner mer i som det fullständiga spelet. Idén är att leverera en Half-Life-version som kunde ha varit, om spelet från 1997 hade putsats upp istället för skrotats. Totalt bjuds det på sex kapitel inklusive ett som kallas The Office Warrens, som vidareutvecklades till den klassiska fanfavoriten Office Complex i spelet som vi till slut fick.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar