facebook_pixel
Hong Kong-demonstranter samlades utanför Blizzcon

Hong Kong-demonstranter samlades utanför Blizzcon

I fredags, under öppningsceremonin för årets Blizzcon, tog Blizzard-vd:n J. Allen Brack på sig “det fulla ansvaret” för den senaste tidens kontroverser angående den avstängda Hearthstone-spelaren Blitchzung, som förra månaden uttryckte sitt stöd för Hong Kong i en direktsänd intervju.

– Blizzard har möjligheten att föra samman världen.. och det gjorde vi inte, sade Brack. Vi fattade våra beslut för snabbt, och sedan, bara för att göra saker värre, så var vi för långsamma med att prata med er.

Blitchzungs förmidlrade straff kvarstår dock av allt att döma (sex månaders avstängning istället för ett år) och Brack verkade mer intresserad av att be om ursäkt till fansen än att gräva i ärendet desto mera.

Brack lovade också att alla demonstranter som samlats på Blizzcon kommer lämnas i fred, vilket han anser bevisar “hur hängivna vi är till allas rätt att uttrycka sig själva”.

Våra internationella kollegor har följt med läget utanför Blizzcons mässhall, där Hong Kong-demonstranter samlades på lördag, och återvände på söndag. På själva mässgolvet har man även siktat en och annan Hong Kong-t-shirt, även om om beteendet inte har varit vidspritt.

Överlag har läget varit lugnt, och de flesta av de vanliga besökarna verkar ha stött demonstranterna.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar