facebook_pixel
Half-Life: Alyx är Valves största projekt hittills

Half-Life: Alyx är Valves största projekt hittills

Precis som utlovat har Valve nu avtäckt sitt “VR-flaggskepp” Half-Life: Alyx, och precis som en tidigare läcka antydde kommer spelet släppas i mars nästa år via Steam. Spelet utspelas innan Half-Life 2, och kommer för första gången i seriens historia ha en röstskådespelad huvudroll i form av Alyx Vance.

Våra internationella kollegor har sammanfattat allt vi vet om Half-Life: Alyx i detta nu, och spelet beskrivs bland annat som Valves största projekt hittills, då utvecklingsteamet är det största som Valve någonsin haft för ett enskilt spel (varav drygt en tredjedel har arbetat på tidigare Half-Life-spel, inklusive originalet från 1998).

Vidare kommer Half-Life: Alyx vara lika långt som Half-Life 2 (omkring 20 timmar), och vi kommer få återvända till City 17 där Alyx och hennes far Eli drar igång en hemlig motståndsrörelse, i syfte att stoppa de mystiska invaderande utomjordingarna Combine. Eftersom det handlar om en prequel gestaltas Alyx Vance av den nya skådespelaren Ozioma Akagha, som tidigare medverkat i Wolfenstein 2: The New Colossus. Alyx kommer förståeligt nog inte ha tillgång till Half-Life 2:s klassiska Gravity Gun, men väl Gravity Gloves i dess ställe.

Slutligen återkommer också G-Man (återigen rötstskådespelad av Mike Shapiro), och så är den gamla Half-Life-författaren Marc Laidlaw också inblandad på ett hörn, då han gladeligen har svarat på utvecklingsteamets alla frågor (främst om loren då, antar vi). Man kommer också kunna spela Half-LIfe: Alyx med vilket pc-baserat VR-headset som helst, men nej, det kommer inte släppas en VR-fri version, så du kan sluta hoppas på det.

Här är trailern för Half-Life: Alyx och den första delen av dokumentären The Final Hours of Half-Life: Alyx.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar