facebook_pixel
GTA 5 har sålt fem miljoner exemplar sedan maj

GTA 5 har sålt fem miljoner exemplar sedan maj

För nästan exakt två år sedan blev Grand Theft Auto 5 det största spelet någonsin i USA, med över 85 miljoner sålda exemplar. Till skillnad från de flesta andra spel, som vid någon tidpunkt mer eller mindre avstannar helt försäljningsmässigt, har Grand Theft Auto 5 bara fortsatt växa.

I Take-Twos kvartalsrapport (som även avslöjade ett försenat Kerbal Space Program 2, som vi skrev om tidigare idag) har vi nämligen fått reda på att Grand Theft Auto 5 numera har sålt i hisnande 115 miljoner exemplar (via Gamesindustry.biz), vilket är en ökning med över 5 miljoner sedan den senaste milstolpen rapporterades i maj.

Även Red Dead Redemption 2 går som tåget, och har sålt 26,5 miljoner exemplar sedan det lanserades på konsol förra hösten – och den siffran lär växa rejält ännu i år med tanke på att pc-versionen lanserades så sent som i tisdags, och fortfarande inte finns tillgänglig via Steam (där spelet kommer debutera i december).

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar